In onze cultuur zijn we zo geconditioneerd om ziekte te beschouwen als iets wat “fout” loopt in ons lichaam.  Het lichaam wordt beschouwd als een soort van biochemische machine waar iets aan kan “mankeren”.

Ziekte lijkt wel van buitenaf te komen en natuurlijk willen we liefst zo snel mogelijk verlost worden van die vervelende symptomen !

En om dat mankement op te lossen, gaan we naar de dokter die het symptoom dient te fixen met medicatie of een ingreep.

Dat is onze gangbare manier van denken over ziekte.

En zo heb ik ook jarenlang gedacht !

Tijdens mijn opleiding als verpleegkundige, kreeg ik les in pathologie en daar werden allerlei symptomen van ziektebeelden beschreven.

Maar wat nu de echte oorzaken van die symptomen waren, bleef onbeantwoord.  

Virussen en bacteriën werden aanzien als de aanstokers van ziekte.

Maar hoe het dan zat met zogenaamde ernstige of chronische ziekten, of auto-immuunziekten of allergieën ???  Of uitputtingssyndromen ??  

Toen ik werkzaam was op de afdeling inwendige en later op oncologie, zag ik vaak dezelfde patiënten terugkomen. 

Tijdelijk was een patiënt klachtenvrij, maar “herviel” dan telkens…

In dit artikel nodig ik jullie uit om kennis te maken met een heel ander verhaal.  

Namelijk dat alle ziekten biologische overlevingsprogramma’s zijn.

Dr. Geerd Hamer (Duits internist °1935-+2017) heeft, nadat hij zelf geconfronteerd werd met kanker, zijn leven gewijd aan het onderzoek hoe stressvolle gebeurtenissen impact hebben op ons lichaam.  

Stressvolle, schokkende gebeurtenissen activeren een “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma”    

(ZBS) in de hersenen en in het orgaan dat aangestuurd wordt door dat specifieke gebied 

in de hersenen.

Doorheen onze evolutie zijn we door moeder natuur uitgerust met deze “speciaal-programma’s”.  Ze zijn bedoeld om ons een tweede kans te geven in onze biologische overleving wanneer we een bedreiging ervaren. 

Hij zag ook dat elk conflict in 2 fasen verloopt, op voorwaarde dat het conflict opgelost raakt.  En in die 2e fase worden we ziek.  Dus wat wij gangbaar als “ziektesymptomen” zien, zijn eigenlijk “genezingssymptomen”.

Een heel ander verhaal dus !

Het goede nieuws met dit verhaal is, dat er niets “fout” loopt in het lichaam, wat onherstelbaar “stuk” zou zijn, maar dat er een biologisch overlevingsprogramma loopt, wat omkeerbaar is !

Nu begrijp ik dat er allicht heel wat vragen rijzen.

Dat gebeurde ook bij mij toen ik voor het eerst kennis maakte met de biologische wetten van Dr. Hamer.  Ik geef toe dat ik zelf eerst behoorlijk sceptisch was, met mijn verpleegkundige achtergrond en ziekenhuiservaring.  

Maar, ooit heeft iemand mij gezegd: je mag best kritisch zijn, maar luister eerst naar het verhaal en onderzoek dan of het voor jou klopt of niet.

Ik nodig jou uit hetzelfde te doen.

Dr. Hamer heeft zijn werk samengevat in 5 Biologische Natuurwetten.

Wil je hier meer over weten ?

Op mijn website www.zielsoorzakenvanziekte.be kan je meer lezen en ook de pdf van het door mij vertaalde boek Zielsoorzaken van ziekte downloaden.