Karin Van Baelen

Mijn eigen verhaal

Karin Van Baelen

Als nakomertje van 6 kinderen, met een alcoholverslaafde vader en een chronisch zieke moeder, was ik gevormd tot een rasechte “people pleaser”. Zorgen voor anderen gaf mij bestaansrecht, erkenning en waardering. Ik maakte er zelfs mijn beroep van! Afhankelijk van de goedkeuring en erkenning van mensen buiten mij, deed ik allerlei dingen die ik eigenlijk niet wou doen, sloot ik compromissen die niet goed voelden en deed ik niet waar ik diep van binnen wel naar verlangde. Weggetraind van mijn eigen innerlijk kompas, volgde ik niet mijn eigen pad. “Ik ben niet zo belangrijk” en “ik doe er niet toe”, waren mijn kernovertuiging en “nee” zeggen was geen optie, want dan zou ik niet meer aardig gevonden worden …

Mijn gebrek aan eigenwaarde, een chronisch schuldgevoel en geen nee kunnen zeggen, waren de werkelijke oorzaken van mijn ziekte. Na eerst een tijdlang tegen de symptomen gevochten te hebben, begon ik de vermoeidheid en de pijn als een bondgenoot te beschouwen. Het voordeel van deze conditie was dat ze me hielpen om mijn aandacht eindelijk op mezelf te richten en te stoppen met hoe ik bezig was mezelf geweld aan te doen. Ze verplichtten mij stil te staan, te stoppen met automatisch te “springen” voor anderen en te leren naar mijzelf te luisteren. Naar dat innerlijke fluisterstemmetje dat we allemaal hebben, maar dat we geleerd hebben te negeren … Naar mijn eigen verlangens en behoeftes die ik jarenlang had verloochend. Contact te maken met het verdriet, de kwaadheid, de angst en niet meer weg te lopen van wat er nog pijn deed …

EFT is een belangrijk hulpmiddel geweest om oude emotionele pijn die zich als fysieke pijn manifesteerde te helen. De Biologische Natuurwetten van Dr. Hamer geven inzicht hoe emotionele schokken, de werkelijke oorzaken van ziekte zijn en ook oplosbaar! De Biologische Wetten geven het inzicht in ziekte, EFT helpt je er uit te komen. Omdat ik zo enthousiast ben over deze twee, ben ik sinds 2012 EFT-behandelaar en geef voorlichting over deze Biologische Natuurwetten. Ik richt mij voornamelijk op cliënten met chronische klachten, vermoeidheid en/of pijn. En die bereid zijn om met mijn ondersteuning het emotionele werk te doen om als totale persoonlijkheid te veranderen. Een chronische klacht ontgroeien is een transformatieproces dat over langere tijd loopt. Het is niet de makkelijkste weg! Wel de meest duurzame! Geef jezelf de tijd om deze conditie te ontgroeien. Meer info hierover rond dit alles vind je verder op deze website.

Zielsoorzaken van ziekte - Nederlandse vertaling

In mijn zoektocht kwam ik het boek “Die Seelischen Ursachen der Krankheiten” tegen geschreven door Björn Eybl, een Oostenrijks natuurgeneeskundige en leerling van Dr. Hamer. De inhoud vond ik zo belangrijk dat ik contact heb opgezocht met hem en toestemming heb gekregen om dit naslagwerk in het Nederlands te vertalen.

Klik hier om naar de gratis download van dit boek te gaan.

Ga naar mijn YouTube kanaal

 

© 2024 Karin Van Baelen | Ziekte als signaal | Kattespoelstraat 1 - 2340 Beerse | karin@ziektealssignaal.be

Ondernemingsnummer BE 0553 955 518

 

Algemene voorwaardenDisclaimer | Privacy
Copyright illustraties: Merel Van Baelen