Alle ziekten worden veroorzaakt door een schokkende ervaring. Die schok activeert een biologisch overlevingsprogramma wat in 2 fasen verloopt, op voorwaarde dat het conflict opgelost raakt. Hamer heeft tot in detail ontrafeld en beschreven, wat er in het lichaam gebeurt als reactie op een schok.

Maar wat nu precies de aanleiding van de schok was, en dus ook het biologisch programma heeft geactiveerd, heeft hij minder uitgewerkt. Daar wil ik in deze nieuwsbrief de aandacht op vestigen. En ook wat de rol van angst is bij ziekte.
In mijn ervaring leven er voor de schok altijd al stressvolle overtuigingen, veronderstellingen, angsten en onzekerheden in het onderbewuste. Ideeën en veronderstellingen die we ooit blindelings voor waar hebben aangenomen, of negatieve conclusies die we getrokken hebben uit eigen ervaringen. D.m.v. de wet van aantrekking, trekken we dan mensen en situaties aan die die overtuigingen met een schok bewust maken.
In die zin is ziekte ook altijd een signaal van de Ziel, dat we ergens nog stressvolle gedachten geloven, die niet in overeenstemming met de essentie van onze Ziel.

Alle ziekte begint in de geest. En het is ook maar daar dat echte genezing kan plaatsvinden !
Ooit hebben we allerlei ideeën blindelings voor waar aangenomen.
Ideeën die niet van onszelf waren en die we nooit onderzocht hebben of ze wel kloppen.
Al deze ideeën hebben ons referentiekader gevormd. Maar als die ideeën niet stroken met de aard van ons Ware Zelf, dan creëren we onbewust conflict.
Ziekte helpt ons in wezen bewust te worden van onze stressvolle overtuigingen die niet in overeenstemming zijn met ons Ware Zelf ! En natuurlijk om meer vanuit ons Ware Zelf te leven i.p.v. opgelegde regels of normen.

 

Een voorbeeldje van mezelf :
Jaren geleden dacht ik: “ik moet toch eens iets aan mijn conditie gaan doen”, want de gedachte die in mij leefde was : “mijn conditie trekt op niets” , “ik ben te dik”, …
Dus ik ging fitnessen…
Na 3 weken 3x per week op de lopende band gestapt te hebben (terwijl al die anderen rondom mij al konden lopen in een flink tempo) werd ik ’s nachts wakker met hevige pijn in mijn linker achillespees. (Ik ben linkshandig, dus mijn linker lichaamshelft representeert “de partner-zijde) Wat was er gebeurd ??
In die voorbije 3 weken had ik, als ik echt heel eerlijk met mezelf was, toch een eigenwaarde-conflict. Mijn “partners” rondom mij, konden al snel lopen op de band. Ik niet …
Dus de overtuigingen die al in mij leefde: “ik ben niet zo snel als de anderen, mijn conditie trekt op niks”, werden aanschouwelijk gemaakt in mijn lichaam.
Na 3 weken geoefend te hebben, had ik genoeg conditie opgebouwd waardoor ik mijn “partners” kon volgen. Ik kon weliswaar ook lopen op die band en ik had een flink tempo opgebouwd. Ik had mijn eigenwaardeconflict opgelost ! Dus na 3 weken oefenen, ging ik ’s nachts in genezing, met een ontstoken, pijnlijke achillespees als gevolg.

 

Wat gebeurde er vervolgens ?
Toen was de pijn er. En als ik ging stappen, deed die achillespees nog meer pijn.
Dus ik triggerde onbewust opnieuw een eigenwaardeconflict… “Ik kan niet doorstappen” …
Er zat best wat frustratie rond de pijn, omdat ik nu helemaal “niet goed uit de voeten kon”.
Gelukkig besefte ik dankzij de kennis van de biologische wetten, dat het OK was om de pijn te voelen en erin te ontspannen, want dat het een normaal symptoom is in de genezingsfase bij eigenwaardeconflicten. Dus ik nam de nodige rust. Ik ging erbij zitten of liggen. En ik werd mij bewust, dat in wezen mijn overtuigingen, “ik ben niet snel genoeg” en “mijn conditie trekt op niets”, de echte oorzaken waren van mijn eigenwaardeconflict en dus ook van de pijn, want ik keurde mezelf af en da’s altijd pijnlijk !

Wat er vervolgens vaak gebeurt in de genezingsfase, wanneer de pijn manifest wordt in ons lichaam, is dat we daar weer angst, frustratie of machteloosheid bij voelen. Daardoor zit het gevaar erin dat het conflict in de genezingsfase blijft “hangen” en niet tot een einde komt.
Hamer noemt dit “hangende conflicten”. M.a.w. het wordt “een chronische klacht”.

En terwijl ik rustig in mijn zeteltje zat met mijn pootje op een bankje, gezellig met een kopje thee, deed ik een praatje met mijn Innerlijke Zelf. Ik stelde mezelf de vraag: Wat wil die pijn mij vertellen ? Toen kreeg ik als antwoord: “Je hoeft niet zo snel te zijn”.
De wereld waarin je leeft, is aan het doordraaien, met zich zo te willen bewijzen en altijd maar snel te willen zijn. Je hoeft je niet daaraan te meten. Doe het maar rustig aan. Je hoeft niks te bewijzen. Je mag hier zijn in vreugde en je eigen tempo volgen. En traag is helemaal OK ! De pijn helpt je bewust te worden, waar je jezelf nog veroordeelt.
Dat was blijkbaar de bedoeling !!

De pijn is nog een maand of twee blijven “hangen”. Niet zo heftig heel de tijd, maar van tijd tot tijd voelde ik nog wat pijnscheuten. Tot ik er innerlijk echt mee klaar was en mezelf toestond echt helemaal mijn eigen, unieke tragere tempo te volgen. En vooral mezelf
(mijn lichaam en mijn conditie) niet meer af te keuren.

 

Samengevat:
Er leefde dus al een negatief waarde-oordeel over mezelf: “Mijn conditie trekt op niks”.
Die zorgde ervoor dat ik ging fitnessen. Deze overtuiging activeerde mijn eigenwaarde-conflict toen ik tussen al die mensen op die band stond en die anderen veel sneller waren dan ik. Dat constateren veroorzaakte de schok. Na 3 weken kranig volgehouden te hebben, had ik mijn conditie zodanig opgebouwd, dat ik “mijn partners” kon volgen, dus mijn eigenwaardeconflict ging in oplossing, met pijn, zwelling en ontstekingsreactie als gevolg.
De pijn in de genezingsfase, zorgt bij die eigenwaardeconflicten vaak voor een nieuw eigen-waardeconflict, omdat de pijn je verhindert het betrokken lichaamsdeel te gebruiken.
Op die manier worden eigenwaardeconflicten vaak “chronisch”. Je komt terecht in vervolgconflicten. Zeker als je terecht komt in de reguliere medische mallemolen waar enkel op het symptoom wordt gefocust en totaal voorbij gegaan wordt aan je onderliggende denkpatronen !

Over angst gesproken: er leeft dus al angst bij het begin van het programmaverloop en angst voor het symptoom speelt ook in de genezingsfase vaak een onderhoudende rol.
Ook de gangbare overtuiging dat een klacht “chronisch” is, wat impliceert dat er iets “fout” loopt in je lichaam en “dat je er niet meer vanaf kan raken”, is een onderhoudende factor !
Dat pijn een normaal symptoom is in de genezingsfase, is iets wat je dan heel goed dient te begrijpen en leert te ontspannen in de pijn. M.a.w. uit de angst te blijven. Genezingsprocessen kunnen zich maar voltooien in ontspanning, of de parasympaticus !

EFT (Emotional Freedom Techniques), is een gereedschap, dat je kan helpen je angst, frustratie of onmacht rond het symptoom te kalmeren en te reduceren, als je toch in de stress raakt rond je symptoom. Het tikken op meridiaanpunten, terwijl je focust op je probleem, werkt op de parasympaticus, dus op de ontspanningsrespons van je lichaam, waardoor genezingsprocessen zich beter kunnen voltooien. 

De echte heling ligt echter niet in het wegwerken van het symptoom in je lichaam, maar wel in de bewustwording van je innerlijke stressvolle verhaal wat het biologisch programma om te beginnen “aan” heeft gezet. En als je dat gaat veranderen in een positief, begripvol, liefdevol verhaal over jezelf, wat voor jouw Essentie klopt, heelt het lichaam zichzelf.
Dan haal je a.h.w. “de angel” eruit en stopt het hele biologische programma.

Als resultaat van dit verhaal, heb ik nu links een dikkere, sterkere achillespees ontwikkeld.
Die verdikking is blijvend. Want dat werkt zo bij die eigenwaardeconflicten. Hamer noemt die eigenwaardeconflicten, “de luxegroep”, omdat je aan het eind van het biologisch programma meer weefsel hebt opgebouwd dan dat je voor het trauma had. Je bent dus fysiek sterker geworden op die plek in je lichaam en geestelijk ben je gegroeid in je eigenwaarde   

 

Activiteiten en aanbod:
Nog even vermelden : momenteel doe ik geen 1 op 1 begeleidingen meer.
Wel doe ik korte duidingssessies (30 min/€ 30 via zoom) waarin ik de vinger leg op jouw individuele probleem vanuit de biologische wetten.
Hiervoor kan je je aanmelden via het aanmeldformulier.

Wil je graag meer weten over de Biologische Wetten, dan kan je in Beerse een 2-daagse live-
introductiecursus volgen over de Biologische Wetten volgen van Dr. Hamer.
(Zonder maskers, gevaccineerd of niet-gevaccineerd, welkom). Hierin leer je de essentie van zijn werk en je leert ook hoe je met het boek “Zielsoorzaken van Ziekte” kan werken.
Data en brochure: https://zielsoorzakenvanziekte.be/agenda/

Als je geïnteresseerd bent om voor jezelf een meer langdurig transformatieproject af te leggen en meer vanuit je eigen WIJSHEID te leven : Ik bied een “live” EFT-jaartraining aan van 8 dagen (1 dag/maand) : “LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF”
Hierin worden verschillende essentiële levensthema’s aangeraakt en de focus ligt op onderliggende conflicten te leren ontdekken, te ontladen en dieper naar je Essentie te luisteren.
Deze cursus is in de eerste plaats voor jezelf bedoeld. Je leert EFT voor jezelf, je leert terug te voelen en bewust te worden van je ware behoeften, maar je kan zeker ook met EFT aan de slag voor je kinderen of mensen uit je omgeving.
Data en brochure: https://zielsoorzakenvanziekte.be/agenda/