Deze casus gaat over een 35-jarige rechtshandige dame, N. die sinds 3 jaar terugkerende oogontstekingen heeft aan het linker oog.

Zij is zeer angstig dat ze op termijn blind kan worden aan dat oog, want dat heeft een oogarts haar verteld.  Om dat te voorkomen, moet ze bij de minste onstekingsreactie, deze onderdrukken met cortisone druppels.

Zij houdt obsessief haar oog in de gaten of het niet rood wordt en bij de minste roodheid of pijn, begint ze cortisone druppels te druppelen.

Bij de eerste sessie doen we vnl. EFT op die angst en zelfs wanhoop om niet meer van de klachten af te raken en mogelijk zelfs blind te worden.

Ze is nog niet bekend met de biologische wetten van Hamer en ik leg haar uit dat er t.h.v. haar oog een biologisch programma loopt wat telkens weer geheractiveerd wordt.  De ontsteking is de genezingsfase.  Het conflict wat loopt en al 3 j hangend is, is een “visueel scheidingsconflict”.  D.w.z. ze heeft iets gezien waar ze een conflict mee heeft, of ze heeft een beeld niet kunnen zien wat ze graag had gezien.

In dit geval herinnert ze zich vrij snel wat er zo’n 3 jaar geleden gebeurd is.

Vermits het haar linker oog is, heeft het te maken met haar “moeder/kind”-zijde.  

Zelf heeft ze geen kinderen, maar haar neefje van 8 jaar, die haar “oogappel” is, is 3 jaar geleden voor haar ogen bij haar thuis van de trap gevallen.

Hij is toen keihard met zijn hoofd op de stenen vloer terecht gekomen en mijn cliënte was zeer ongerust dat er blijvende schade zou zijn aan zijn hersenen.

Er zit nog veel emotionele lading op dit trauma en ze voelt zich ook erg schuldig dat dit bij haar is gebeurd en dat ze het niet heeft kunnen voorkomen.  

Als deze emoties worden ontladen met EFT.

Verder worden ook de diagnose- en prognose schokken ontladen.

Ze is bij verscheidene oogartsen geweest en deze hebben haar verteld dat ze steeds zo snel mogelijk de ontstekingsreactie moet onderdrukken, omdat ze anders blind kan worden.

Dit zijn beperkende overtuigingen en deze overtuigingen “reframen” we naar de mogelijkheid dat verbetering tot gehele genezing wel mogelijk is.

Na een 3-tal sessies heeft N. geen ontstekingen meer gehad en ze is haar medicatie aan het afbouwen.  Haar vertrouwen groeit dat ze toch helemaal van de klachten kan verlost worden. In verdere coachinsgesprekken wordt duidelijk dat ze “uitgekeken” is op haar werk..  Ze heeft het ook lastig met haar baas, door wie ze zich niet gerespecteerd en gewaardeerd voelt.  Ze wil uitzoeken hoe ze verder wil.

Opvallend is dat ze na deze sessie, waar we rond haar lastige gevoelens hebben gewerkt rond deze man, ze nu aan het rechter oog een ontsteking krijgt.

Wat wil zeggen, dat ze deze man niet meer wilde zien (= visueel scheidingsconflict aan de “partner”-zijde) en dat nu haar rechter oog in genezing is gegaan.

Wanneer haar oog ontsteekt, steekt ook weer de oude angst de kop op om blind te worden.  In een korte tussentijdse sessie, doen we EFT op die angst waardoor de genezingsfase niet geremd wordt.  Angst heeft nl. een remmende werking op de genezingsfase.  

Het is altijd belangrijk om de angst te reduceren !  Na enkele dagen is het oog weer helemaal genezen, zonder medicatie.

Momenteel zijn beide ogen rustig en N. is zo enthousiast geworden over EFT dat ze dit zelf aan het oefenen is.  Eerder heeft ze al een coach-opleiding gevolgd en wil zich daar in de toekomst verder op toeleggen.

Wil je meer weten over de Biologische Natuurwetten van Dr. Hamer ?

Neem eens een kijkje op mijn website: www.zielsoorzakenvanziekte.be