Intussen zijn we een maand verder na de lockdown en deze crisis brengt van alles teweeg waar we vandaag de volle draagwijdte nog niet van kunnen inschatten. Allerlei verhalen doen de ronde. Corona, die onzichtbare vijand die ontzettend gevaarlijk is en die in staat is om ons te vernietigen, tot verhalen van samenzwering, Big Farma die dit alles opgezet heeft om dan weer een vaccin te ontwikkelen waar iedereen toe verplicht zal worden … 

En wat is waar ??  De menselijke geest is vindingrijk!  Het is inmiddels duidelijk dat al die verhalen angst veroorzaken en angst is nooit een goede raadgever.  Eens je in de spiraal van angst zit, is het volgens mijn bescheiden mening datgene wat ons ziek maakt.  

Ook de verplicht isolatie heeft vergaande gevolgen voor onze gezondheid.  Zo las ik pas een artikel dat de genomen maatregelen ergere conflicten veroorzaken dan die zogenaamde onzichtbare vijand “corona”.  Isolatie en eenzaamheid is voor ons mensen een “bestaansconflict”.  En kunnen op hun beurt weer nieuwe biologische conflicten activeren.

En dit is een fenomeen dat je bij chronische ziekten ook terugvindt.  Ergens is ooit een conflict ontstaan en doorheen de tijd komen hier bovenop zogenaamde “vervolgconflicten”.  We geloven collectief nog sterk in uiterlijke vijanden zoals bacteriën en virussen die ons ziek kunnen maken.  Hoewel intussen het inzicht er ook wel is dat stress ons ziek kan maken. Vooral huisartsen weten dit.  Zij hebben over het algemeen nog een beter overzicht over de levensomstandigheden van hun patiënt dan specialisten.

Rond ziekte leeft veel angst.  Zeker bij zogenaamde ernstige of chronische aandoeningen zit er onder de oppervlakte vaak veel wanhoop niet meer van de ziekte af te geraken.  Als je bang bent niet meer te kunnen genezen, blokkeert dit net de genezing.  Het is ontzettend belangrijk dat je een ander perspectief kan innemen en dat genezing van de ziekte wel mogelijk is.  Daarom zijn de inzichten van Dr. Hamer over ziekte zo belangrijk om je eigen te maken.  Deze inzichten halen je uit de angst voor ziekte.  Want bij ziekte loopt er niets “fout” in het lichaam, er lopen wel één of meerdere biologische programma’s die omkeerbaar zijn.  Deze wetenschap schept een positief perspectief !  En dat is absoluut nodig om te kunnen helen.

Hoop doet levenHet tegenovergestelde is ook waar: geen hoop doet alle deuren dicht !  Geloven dat een ziekte voor de rest van je leven is, zet je vast.

Een chronische ziekte ontgroeien is een transformatieproces.  De ziekte zelf vormt het obstakel waardoor je niet verder kan zoals je bezig was.  Door de symptomen word je wel genoodzaakt om halt te houden.  Op een bepaald moment wordt de pijn zo groot dat we wel moeten veranderen.

Een crisis is nooit leuk.  We zitten er niet op te wachten.  Maar toch heeft een crisis zijn positieve kanten.  Zoals nu ook, helpt het mij om te focussen wat er echt toe doet. Ik ben zaken aan het recht zetten die eigenlijk al langer wringen, maar die ik wel tolereerde.  De isolatie stelt de zaken scherper.

Zo zie je maar dat in “the end”, het effect van een crisis, of het nu een chronische ziekte is of corona heet, toch positief is !

Neem ook eens een kijkje op mijn website: www.zielsoorzakenvanziekte.be